Microsoft, geçtiğimiz yıl yapay zeka tabanlı kod öneri sistemi Github Copilot platformunu tanıttı. Bugün gerçekleştirilen etkinlikte şirket, Github Copilot platformuna sesli asistan özelliği eklediğini açıkladı.
GitHub, Copilot için yeni bir ses tabanlı etkileşim sistemi geliştirdi. Yazılım geliştirme esnasında, “Merhaba GitHub” diyerek Siri, Alexa veya Google Asistan’da olduğu gibi sesli komutlar ile işlem gerçekleştirebileceksiniz.
Yeni özellik, GitHub’ın bu yılın başlarında başlattığı ayda 10 dolarlık yapay zeka aracı olan Copilot’ta sunulacak. Visual Studio Code, Neovim ve JetBrains IDE’leri gibi entegre bir geliştirme ortamında (IDE) çalışabilen Copilot, yazılım geliştiricilerin ihtiyaçları doğrultusunda kod önerisinde bulunuyor.
GitHub bugün yayınladığı bir blog yazısında, “Sesinizin gücüyle, GitHub Copilot’un avantajlarını, ellerini kullanarak yazmakta zorluk çeken geliştiriciler de dahil olmak üzere daha da fazla geliştiriciye sunma potansiyeli konusunda heyecanlıyız. “Hey, GitHub!’ şimdilik yalnızca VS Code içinde kod yazarken klavye ihtiyacını azaltıyor, ancak daha fazla araştırma ve test yoluyla yeteneklerini genişletmeyi umuyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Sesle çalışma özelliğinin erişilebilirlik senaryoları için özellikle yararlı olacağı düşünülüyor. Kullanıcılar, Copilot’tan farklı kod satırlarına geçmek veya yöntemlere veya bloklara gitmek gibi şeyleri yalnızca sesinizle yapmasını isteyebilecek. Yeni sesli asistan, “programı çalıştır” veya “zen modunu değiştir” gibi komutlarla Visual Studio Code’u kontrol imkanı da sunuyor. Bir kod parçasının ne yaptığı öğrenmek istiyorsanız, bir kod özeti bile isteyebilirsiniz.
Kaynak : https://shiftdelete.net/github-copilot-sesli-asistan-ozelligine-kavustu
Mali kayıtların tutulması hem yasal gerekçeler hem de işletmelerin büyümesi için kritik önem arz eden bir husustur. Bu verileri oluşturan programlar ise ön muhasebe programlarıdır. Peki ön muhasebe programları nasıl çalışır ve avantajları nelerdir?
Kendi işinin patronu olmak, pek çoğumuzun hayali. Zira mesai ile çalışanların bir bölümü, kendi işini kurduğunda sabahları uykudan daha esnek saatlerde kalkacağına, daha fazla para kazanacağına veya hayatının daha iyi olacağına inanıyor. Bunların ne kadar doğru olduğu ise yapılan işe ve ulaşılan başarıya göre değişiklik gösteriyor. Ancak bu noktada sık sık atlanılan bir husus var. Kendi işinin patronu olmak, tüm süreci başarılı bir şekilde organize etmeyi de gerektiriyor.
Bir patron için, mevcut paranın yani sermayenin doğru bir şekilde kullanılması çok önemli. Nakit akışının tutulması, çalışan ücretlerinin, vergi ve harçların ödenmesi gibi hususlar, patronlar için kritik önem taşır. Fakat bu süreci idare etmek hiç de kolay değildir. Şimdi sizlere, işletmeler için vazgeçilmez hale gelen ön muhasebe programlarından bahsedeceğiz.
Peki nedir bu ön muhasebe programları? Neden bu kadar önemli?
Ön muhasebe programları, bir işletmenin tüm mali girdi çıktılarını kayıt altında tutar. Yani bu yazılımlar sayesinde kasaya giren para, kasadan çıkan para, kasaya giren paranın ne kadarının vergi olduğu, çalışanların giderleri ve banka hesaplarındaki akış gibi aklınıza gelecek her türlü parasal işlemleri takip edebilirsiniz.
Ön muhasebe programların tek işlevselliği para değildir. Bu yazılımlar aracılığı ile işletmedeki stok kontrolü dahi yapılabilir. Böylelikle tedarik ile lojistik birbirine entegre olur ve işleri hem hızlandırır hem de kolaylaştırır. Ayrıca ön muhasebe programları ile fatura da kesebilirsiniz.
Peki ön muhasebe programı seçerken nelere dikkat edilmeli?
Aslına bakacak olursak özel bir ön muhasebe programına ihtiyacınız yok. Zira Microsoft Excel ile bile bu işi yapabilirsiniz. Ancak ileri düzeyde Excel bilgisine sahip olmalısınız. İşin bir de Microsoft Excel lisans ücreti var tabi. Hal böyle olunca da daha fazla işlevsellik sunan hazır ön muhasebe programlarını kullanmayı tercih etmek çok daha makul bir karar olabilir…
Hazır ön muhasebe programları, oldukça geniş kapsamlı özelliklere sahiptirler. Excel’deki gibi formülleri bilmenize ve bunları tek tek uygulamanıza gerek kalmaz. Ayrıca bulut tabanlı ön muhasebe programları tercih ederseniz, verilerinizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiniz gibi istediğiniz yerden ulaşım imkanı da yakalarsınız. Eğer işinizi büyütmek, kazancınızı verimli hale getirmek istiyorsanız, bir ön muhasebe programına sahip olmanızı tavsiye ediyoruz.
Kaynak : https://www.webtekno.com/on-muhasebe-programlari-nedir-neden-kullanilmali-h129455.htmlhttps://www.webtekno.com/on-muhasebe-programlari-nedir-neden-kullanilmali-h129455.html
DeepMind tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin kodlama yapması için geliştirdiği AlphaCode AI, ortalama bir yazılımcı kadar başarılı bir şekilde kod yazabiliyor.
Google’ın çatı şirketi Alphabet’in yapay zeka platformu olarak hayatımıza giren DeepMind‘ı geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. 2016 yılında AlphaGo yapay zeka sistemiyle Go şampiyonunu yenen DeepMind, kodlama konusuna da elini attı.
DeepMind tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin kodlama yapması için geliştirdiği AlphaCode AI, ortalama bir yazılımcı kadar başarılı bir şekilde kod yazabiliyor. Toplamda 5 bin yazılımcının katıldığı 10 yarışmayı simüle ederek AlphaCode AI’ı test eden DeepMind, simülasyonun sonucunda ise oldukça başarılı bir sonuç elde ettiğini duyurdu.
Rekabetçi bir seviyede kodlama yapabilen AlphaCode AI, simülasyon sonucunda 5 bin kişi içinde yüzde 54’lik dilim içinde yer aldı. AlphaCode AI’ın Codeforces tarafından belirlenen kodlama sorunları ile test edildiğini de paylaşalım. Codeforces’un kodlama sorunlarını mantık, matematik ve kodlama uzmanlığını birleştiren özel bulmacalar olarak düşünebiliriz.
AlphaCode, bu bulmacaları başarılı bir şekilde çözmeyi başardı. Yapay zeka destekli bir sistem olarak çalışan AlphaCode AI, bu başarısı ile birlikte otonom kodlama konusunda geleceğin parlak olduğunu da göstermiş oldu.
DeepMind’ın testlerine göre şu an için ortalama bir yazılımcı kadar kodlama yapabilen AlphaCode AI’ın ilerleyen dönemlerde en iyi yazılımcılarla rekabet edebilecek bir yapay zekaya dönüşmesi hedefleniyor. Yazılımcıların yerini alması için geliştirilmeyen AlphaCode AI’ın ortaya çıkışındaki temel amacın kodlama yapmak isteyen kişilere yardımcı olmak olduğunu da belirtelim.
DeepMind’in baş araştırmacısı Oriol Vinyals tarafından aktarılan bilgilere göre AlphaCode’un uzun vadede hem yazılımcı hem de yazılımcı olmayan kişilerin kod yazmasına ve üretkenliklerini artırmalarına yardımcı olması hedefleniyor.